PEKİN




Pekin, Beijing ya da Peking. Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkentidir. Ülkenin kuzeyinde yer alır.
Pekin, Çin'in gelişmesinde her zaman büyük rol oynadı. Diğer şehirlerden ve diğer ülkelerden çoğu insan Pekin'e daha iyi şartlara sahip iş fırsatları aramak için geldi.
Pekin, Jin hanedanlığı'ndan bu yana Yuan, Ming ve Qing hanedanlıklarında başkentlik yaptı. Bir çok tarihi esere sahip: Yaz sarayı,Gök tapınağı , Yeşil duvar.
Pekin'in anlamı Çince'de kuzeydeki başkent anlamına gelir. Bir zamanlar Ming hanedanlığı döneminde güneyde başkentlik yapan Nanjing'e karşılık bu isim verildi.
Çin'in merkezi M.Ö. birinci milenyumda kuruldu.

3 yorum:

  Kadınlar_Kulübü

2 Aralık 2007 08:20

: HAYAT BİR UMUT OLSA BIRAKMAZ TUTULURDUM.SEVMEK ÖMÜR VERSE ÖLÜMSÜZ OLURDUM.PARA SAĞLIK GETİRSE ZENGİN OLURDUM.AMA NE FAYDA.HAYATIMDA,ÖMRÜMDE,SAĞLIĞIMDA ALLAH'IN ELLERİNDE.TEK BİLDİĞİM MUTLULUK.ONADA SEVDİĞİM DOSTLARIMIN BİR SELAMI YETER.

GÜZEL BİR PAZAR AKŞAMI VE GÖNLÜNÜZCE BİR HAFTA DİLEKLERİMLE

  Kadınlar_Kulübü

3 Aralık 2007 12:59

♥ Başkalarına kendinden fazla değer verme. Ya onu kaybedersin, ya da kendini mahvedersin. Terk edenden alınacak en büyük intikam , ona kupkuru, sevgisiz gözlerle bakmaktır.

  Kadınlar_Kulübü

7 Aralık 2007 09:25

♥ Sevmekten korkmadığımız, söylemekten utanmadığımız saygının değerli, düşüncenin önemli, umudun sonsuz olduğu yarınlarda, mutlulukla geçireceğiniz bir ömür dileğiyle..Güzel bir hafta sonu dileğiyle