PEKİN




Pekin, Beijing ya da Peking. Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkentidir. Ülkenin kuzeyinde yer alır.
Pekin, Çin'in gelişmesinde her zaman büyük rol oynadı. Diğer şehirlerden ve diğer ülkelerden çoğu insan Pekin'e daha iyi şartlara sahip iş fırsatları aramak için geldi.
Pekin, Jin hanedanlığı'ndan bu yana Yuan, Ming ve Qing hanedanlıklarında başkentlik yaptı. Bir çok tarihi esere sahip: Yaz sarayı,Gök tapınağı , Yeşil duvar.
Pekin'in anlamı Çince'de kuzeydeki başkent anlamına gelir. Bir zamanlar Ming hanedanlığı döneminde güneyde başkentlik yapan Nanjing'e karşılık bu isim verildi.
Çin'in merkezi M.Ö. birinci milenyumda kuruldu.




Sydney

Dünyanın en büyük doğal limanı, eğlencenin kalbinin attığı yer, okyanusun eşsiz ihtişamı ve karşınızda SYDNEY…
Uçuş süresi: Aktarmalı 17-24 saatPara Birimi: Avustralya DolarıSaat farkı: Doğusu 5 saat, batısı 7 saat ileriResmi dil: İngilizceVize: Gerekiyor
Sydney’i gezmek için en güzel mevsim Sonbahar mevsimidir. Muhteşem deneyimleri ve en güzel zamanları Sydney’de bu mevsimde geçirebilirsiniz. Avustralya’nın sonbaharı 1 Mart’ta başlar ve 31 Mayıs’ta son bulur. Sonbahar deyince sakın korkmayın çünkü Sydney’de o mevsimde beach’lerin en güzel haliyle karşılaşacaksınız. Yürüyüş turları yapacaksınız. Royal Botanik Bahçesi, Hyde Park, Chinatown’da gönlünüzce gezebileceksiniz.
Aborjinler tarafından yaklaşık 30 bin yıl önce kurulduğu söylenir. Önceleri sömürgelerin yaşadığı bir yerken, altın madenlerinin 19. yy’da keşfedilmesi ile büyük göçler alarak, bügünkü durumunun temelleri atılmıştır. Sanayileşme ile birlikte büyük gelişme gösteren şehir, Avsutralya’nın başkenti olmamasına rağmen büyük ilgi çekiyor. Kozmopolit bir nüfus yapısına sahip olan Sydney’de turizm oldukça ilerlemiştir.

VENEDİK GEZMELİ GÖRMELİ!


Grand kanal (Büyük Kanal) Venedik'e geldiğinizde öncelikli olarak görmeniz gereken, Venedik'in ana caddesidir. Venedik'in karaya bağlandığı noktadan kalkan gondola birine bindiğinizde sizi, bu harika caddeden sürprizlerle dolu bir rüyaya taşıyacaktır. Evet, Grand kanal'da suların üzerinde süzülürken aklınızdan sıkça geçecek bir sorudur bu, acaba rüyada mıyım? Vapurunuz ilerledikçe ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız; bu durumda en iyisi bir gidiş bir de yukarı dönüş turu yapmaktır ki hiçbir şeyi kaçırmayasınız. Öncelikle, Venedik'in kendine has ev mimarisi sizi gülümsetir. Hepsi birbirinden güzel renklere boyanmış suların içinde yüzyıllardır solmayan çiçekler gibidirler ve sanki bunun farkındaymış gibi hepsinin cam içlerinde yine rengârenk çiçekler sizi karşılar. Bir an duraksarsınız bu evlerin kapılarının suya açıldığını fark edince Grand kanal'dan turunuza devam ederken buraya açılan küçük kanalcıkları görürsünüz, bazıları sadece gondolların girebileceği genişliktedir

                 ROMA



Merkez Roma


1861 yılından beri bir birleşik devlet olan İtalya, bir zamanlar, konuştukları ortak yabancı dil olan italyancayı kullanan insanlar sayesinde yarımadada ortaya çıkan coğrafik bir terimdi.

Tarih boyunca, Etrüsk, Yunan ve Latin uygarlıklarının yeşerdiği yer bugün İtalya olarak tanımlanmaktadır. Daha sonraları Roma'lılar tarafından ele geçirilecek olan Orta İtalya'da Etrüskler büyük bir İmparatorluk kuraken, M.Ö. 8. yüzyılda Yunanlılar, Sicilya ve Güney İtalya'da kolonilerini kurmaya başlamıştır. Efsanelere gore Roma kenti M.Ö. 753 yılında kurulmuş, yapılan sürekli savaşlar sonucunda sınırlarını İngiltere'den Sahara Çölüne ve İspanya'dan Kafkaslara kadar yaymışlardır.


5. Yüzyılda İtalya yabancılara boyun eğer (Barbar İstilaları). Roma'nın Vizigotlar tafından işgal edilmesinin ardından, bir Germen savaşçısı olan Odoacer, kendisini İmparator ilan ederek Batı İmparatorluğuna son verir.  800 yılına kadar süren bu Ostrogotlar ve Lombartlar hükümdarlığı, (Carlo Magno) Charlemagne'ın İmparator olarak seçilmesi ve Kutsal Roma İmparatorluğu'nun kurulması ile son bulur.

VİYANA


Viyana (Almanca: Wien, Osmanlıca: Beç) Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, aynı zamanda ülkenin 9 eyaletinden yüzölçümü bakımından en küçüğü. Yaklaşık 1.650.000 nüfusuyla ülkenin en kalabalık kentidir, çevre ilçeleriyle birlikte Viyana'da yaklaşık iki milyon insan yaşar, ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir. Nüfus bakımından Viyana Avrupa Birliği'nin en büyük onuncu kentidir. Birleşmiş Milletler bürosuyla Viyana Birleşmiş Milletlerin dört resmi merkez temsilciliğinden birine sahiptir. Kentte bulunan diğer önemli uluslararası kuruluşlar OPEC, AGİT ve Uluslararası Atom Enerjisi Örgütü'dür (IAEO).


Yüzyıllar boyu Habsburg hanedanının yerleşim yeri olan kent, bu süre boyunca Avrupa'nın kültürel ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kent Londra, New York ve Paris'ten sonra iki milyon nüfusuyla dünyanın en büyük dördüncü kentiyken, Birinci Dünya Savaşı sonrasında nüfusunun dörtte birini kaybetmiştir. Hala daha Habsburg hanedanının izlerini taşıyan eski kent merkezi ve Schönbrunn Sarayı Avusturya devletinin başvurusu üzerine UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilmiştir. Viyana'nın sembolü olan St. Stephan Katedrali şehrin merkezinde bulunur.

AMSTERDAM





Amsterdam


Amsterdam Hollanda'nın başkentidir ama hükümeti barındırmaz, yani idari başkent değildir.


12. Yüzyıl'da Amstel ırmağının kıyısında bir balıkçı köyü olarak kurulan Amsterdam, bugün Hollanda'nın kişi sayısı bakımından en büyük, kültürel ve parasal yönden de en önemli kentidir. Kentte 2005 sayımına göre 742,209 kişi yaşasa da, bu sayı çevresiyle birlikte 1,5 milyonu bulur.


Özellikle Amsterdam'da bulunan Dam Meydanı çok meşhurdur ve dünyanın bir çok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan bir yerdir.


Amsterdam, çoğunlukla 17. yüzyıldan kalma yapılarıyla, Avrupa'daki en tarihsel kent dokularından birini barındırır. Kentin eski bölümü iç içe geçmiş ay biçimindeki kanallardan oluşur. Bu kanalların iki yakasındaki tarihsel evlerin bir bölümü bugün ev olarak, gerisi de kamu ya da özel işyeri olarak kullanılır. Kanallar zamanında ülkeyi korumak için yapılmıştır. Kanalların üzerinde de yüzen evler

BERLİN

Brandenburg Kapısı


Kenti ikiye bölen Spree Nehri'nin, iki kıyısında, Cölln ve Berlin adlı iki balıkçı köyü olarak bölünmüş bir halde iken ilk kez 1307 yılında birleşti. Brandenburg'un (sonra Prusya'nın) başkentiydi. 18. yüzyıla kadar o kadar mühim bir şehir değildi. Ancak Prusya'nın güçlenmesi sürecinde kuzey Almanya, sonra Avrupa'nn bir siyasi, iktisadi ve kültürel merkezi oldu. 1871 yılında Alman İmaparatorluğu'na bağlandı, Hitler zamanında harabeye döndü, müttefik devletler tarafından işgal edildi.



İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra şehir Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayrılmıştır. Kentin imparatorluk merkezi Mitte'de doğuda kaldı. Berlin'i inşa eden mimar Karl Friederich Schinkel'in tasarladığı binalar, büyükelçilikler, saraylar, müzeler hep o tarafta kaldı. Türkiye'den çalınan Bergama Sunağı'nın sergilendiği dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Bergama Müzesi , Cölln ile Berlin'i birleştiren anlaşmanın yapıldığı St. Nicholas Kilisesi de Doğu Berlin'de kaldı. Kent tekrar birleştiğinde Berlin her şeyin çiftine sahip oldu. İki parlamento binası, iki büyük üniversite, iki büyük havaalanı, iki kent merkezi ve iki Mısır müzesi




DUBAİ

Mina-alsalam

Mina-alsalam

Dubai (Arapça'da دبيّ), Arap Yarımadası'ndaki yedi tane Arap Emirlikleri'nden biri olan emirlik, bazen kendi emirliğinden "Dubai Kenti" olarak ayırt edilir.


1990'lar sonrası uygulanan politikalar sonucunda ve Hong Kong'un Çin'e devredilmesi ile sonrası bölgenin ticaret başkenti olma yolunda ilerleyen 2000'li yıllar ile de büyük projeler ile dünyaya adını duyuran şehir şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkentidir.


Birleşik Arap Emirliğinin en büyük ikinci emirliği olmasına rağmen en lüks ve en modern olanıdır. Son 20 yılda bu topraklardan petrol çıkarılmaya başlamasıyla Dubai'nin yapısı değişmeye başlar. Şehrin her yerinde gökdelenlere rastlamak mümkündür.


Şehrin başlıca bölgeleri ise Jumeriah ve Deira'dır. Şehir dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Şehirde lüks oteller bulunmaktadır ve dünyanın en ünlü şarkıcıları şehirde konser vermektedir. Şehirde 'Dünya'nın En Yüksek Binası Burj Dubai yapılmıştır. (818 metre)

PARİS


Paris, Fransa'nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir ve Seine nehri'nin üzerine kurulmuştur. Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile tanınmış (bilinen) olan Paris aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir şehir (kent) olmakla birlikte, başlıca ekonomik ve politik merkezler arasında yer almakta ve uluslararası taşımacılığın geçiş noktalarından birini oluşturmaktadır. Moda ve lüksün dünya başkentidir ve "Işık Şehir" (Ville de Lumière) diye de anılmaktadır (bilinmektedir.)

2004 yılında Paris şehir sınırları içindeki nüfusun 2.153.600 kişi olduğu INSEE (Institut national de la statistique et des études économiques - Ulusal istatistik ve ekonomik çalışmalar enstitüsü) tarafından tahmin edilmektedir. [1] 20. yy.'da şehir sınırlarının dışına taşarak büyümüş ve banliyöleriyle birlikte 2007'da 12,1 milyonluk nüfusa ulaşmıştır. [2]. Paris şehrinin özlü sözü Latince "Fluctuat nec mergitur" yani "Sallanır ama batmaz" (Fransızca:« Il est battu par les flots sans être submergé »). Şehrin armasındaki "Scilicet" yani gemiyi anlatmak için kullanılır. Bu gemi Ortaçağ'da şehri yöneten güçlü "Gemiciler" (Nautes) ya da "Su tüccarları"nın kurduğu birliği sembolize eder. Şehrin koruyucusu, 5. yy.'da Attila'yı şehri yıkmaması için ikna ettiğine inanılan Azize Geneviève'dir

MOSKOVA



Dünyada milyonlarca insanın yaşadığı ve yaşabileceği,muazzam büyüklükte ( ve dolayısıyla kosmopolitan )sayısız şehir vardır. Ne ki, bu büyük metropoller arasında kentsel yapısını, kendi kimliğini koruyan pek fazla şehir sayamayız. Kanımızca Moskova, bu tür şehirler arasına girebilir. 12. yüzyılda küçücük bir kasaba olan Moskova bugün 850 yıllık tarihiyle birlikte Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biridir. Başkent oluşu 15. yy Çar 3.Ivan dönemine rast gelir. Dönemin en ünlü yapıtları Kremlin Sarayı, Novodevichy, Donskoy, Danilovsky, Simonov, Novospassky, Andronnikov bu devirde inşa edilmiştir. 18. yüzyılda I. Peter'in hükümdarlığı sırasında, Moskova şehri bilim ve sanatta büyük ilerlemeler kaydetmiştir. 1755'te Moskova üniversitesi açılmış ve 1703 te ilk gazete olan Vedomosti çıkartılmıştır. 19. yy' da Moskova, ekonominin, hükümet ve politikanın merkezi haline geliyor. Hatta ünlü Napolyon bile Moskova için şöyle demiştir : ''Eğer Kiev'i alırsam Rusya'nın ayaklarını fethetmiş olurum, eğer St. Peterburg'u alırsam Rusya'yı başından fethetmiş olurum ama eğer Moskova'yı alırsam Rusya'yı kalbinden fethetmiş olurum.''
Rusya'nın tarihini anlatmaya sayfalar yetmiyor aslında fakat birkaç ana başlık vermek gerekirse; Rusya'da yaşanan gelişmeleri 4 ana başlık altında toplayabiliriz. Birincisi 1500-1800 yılları arasında Rus Çarı Ivan'ın döneminde Ruslar'ın Karadeniz de dahil olmak üzere Kafkaslar ve Hazar bölgesinde hakimiyet sağlamak üzere izledikleri politika ve siyasi gelişmeler.
1800-1917 yılları arasında ortaya çıkan Slavizm görüşü. Bu görüş Balkanlar'da yaşayan tüm Slovak'ları aynı çatı altında toplamayı ön görüyordu.
1917-1991 yılları arasında Kapitalizme karşı öne sürülmüş bir alternatif olarak ortaya çıkan Komünist dönem söz konusudur. Rusya, bu dönemde büyük dünya hakimiyetini bir ideolojinin, yani komünizmin bayrağı altında sürdürme çabasına girmiştir.
Dördüncü aşama ise 1980'li yılların ortalarında başlıyor. Yeniden yapılanma, açıklık politikası ve ardından SSCB'nin dağılması ve yerini bugünkü Rusya'ya bırakması. 2001 yılı itibariyle Rusya 47 yaşında, Almanca bilen, Doğu Almanya'da KGB adına çalışmış, genç başbakanıyla yeni bir portre çiziyor. Putin Rusya'ya ve Rus halkına onurunu geri veren kişi olarak algılanıyor. Birinci önceliği, demokrasi ve pazar ekonomisi değil; yolsuzluklarla ve mafyayla savaşmak. Yeni bir hukuk düzeni kurmak.