ŞİLİ'DE GÖRMEYE DEĞER YERLER!

Osorno Volkanı, Los Lagos Bölgesi

Şili (İspanyolca: Chile dosya - tarayıcı ile dinle resmi olarak: República de Chile, Türkçe: Şili Cumhuriyeti); Arjantin'in batısında, And Dağları ile Büyük Okyanus arasında kalan, kuzeyden güneye 4300 km boyunca uzanan bir Güney Amerika ülkesidir. Kuzeyinde Peru, kuzeydoğusunda Bolivya ve doğusunda Arjantin bulunur. Başkenti Santiago olup 2005 yılı rakamlarına göre ülkede yaklaşık 16 milyon insan yaşamaktadır. İsmi Aymara dilinde "Dünyanın bitimi" anlamına gelen chilli kelimesinden gelir.
Şili idari olarak on üç bölgeye ayrılmıştır, bunlardan on iki tanesi, başlarındaki
Roma rakamlarıyla ifade edilen, kuzeyden güneye sırasıyla Tarapacá, Antofagasta, Atacama, Coquimbo, Valparaíso, O'Higgins, Maule, Bío-Bío, Araucanía, Los Lagos, Aysén, Magallanes y la Antártica Chilena bölgeleridir. Bunlarla beraber bir de Región Metropolitana de Santiago bölgesi vardır.
HUERGUEHUE MİLLİ PARKI
Laguna Los Patos kıyısındaki arokaryalar
Huerquehue Milli Parkı, Şili'nin Pucón şehri yakınlarında 125 km² alana sahip bir milli parktır. Çok yaşlı arokarya ağaçlarından oluşan ormanların, dağ göllerinin ve şelalelerin bulunduğu Huerquehue Milli Parkı, ülkenin görülmeye değer yerlerindendir.
Lago Toro, parktaki büyük dağ göllerinden biri
kaynak:vikipedi

0 yorum: