RUSYA MOSKOVADA GEZİLECEK GÖRÜLECEK ÇOK YERLER VAR!

Kenti ikiye bölen Neva Nehri

Rusya; Çok soğuk olmasından dolayı yaşamak için çok tercih edilebilecek ülke olmasa da, en azından herkesin bir kez bile olsa, görmesi gereken bir ülke. Buz gibi bir soğuk ama bu soğuğu hissettirmeyen insanın içini ısıtan büyüleyici yapıları, geniş caddeleri, bu caddelerin iki tarafında bulunan heykelleri, müzeleri, sıra sıra sıralanmış olan dünyanın önde gelen markalarından oluşan mağazaları, votkası, havyarı, özel Rus porseleni, matruşkası, liderleri kısacası Rusya'nın dünü ve bugünü bir arada ...
Para Birimi : Ruble.
Başkent: Moskova Konuşulan Diller : Resmi dil Rusça'dır.
Uçuş Süresi : 3 saat Saat Farkı : 1 saat ileri.
İklim-Sıcaklık : Ülkede karasal iklim hakimdir.
Kışları oldukça soğuk, yazları sıcak olur.
Yaz ortalama sıcaklık: 17-22 C0 Kış Ortalama Sıcaklık: (-)10 - (-)15 C0
Sağlık ile ilgili detaylar : Sık sık grip salgını olur.
Çeşme suları genellikle içilmez, çünkü şehir tesisatı çok eskidir.
Giyim : Yazları ince, kışları kalın kıyafetler alın. İlkbaharda şemsiyeyi unutmamalısınız. Kışın mutlaka şapka ve altı kalın ayakkabı alın.
GEZİLECEK YERLERİ
Kent merkezi Kenti ikiye bölen Neva Nehri'nin güney kıyısı Petersburg'un merkezini oluşturuyor. Oktyabrski yakası olarak bilinen bu bölüm kentin zengin tarihi ve kültür mirasını barındırıyor.
Büyük ve Küçük Neva kolları arasında kalan Vasilyevski Adası, yine bu ikili kolun çevreleldiği adaları kapsayan Viborg yakası kentin diğer bölgeleri. Şehirde 50'den fazla müze bulunuyor.
Tarihi bölüm Kışlık Saray ile Dekabristov arasında; Saray Meydanı, Donanma Binası, bronzdan yapılmış Büyük Petro Heykeli, Aziz İsak Katedrali, Tarih Müzesi, Hermitaj Müzesi, mağaza ve kafelerin yer aldığı Nevsky Prospekt Caddesi, Kazan Kadetrali, sokak sanatçılarının bulunduğu Ostrovskogo Meydanı, Vasilyevski bulunuyor.
Donanma Binası Çar Petro, Rus Donanması İsveç'i yenilgiye uğratıp, Baltık sahillerini geri alınca, zaferinin anısına bu devasa binayı yaptırmış. Klasik Rus İmparatorluğu mimari tarzını yansıtan bina 1806-1823 yılları arasında inşa edildi.
Günümüzde denizcilik okulu olarak hizmet veriyor. Yapının altın kubbesi 2. Dünya Savaşı'nda Alman bombardıman uçaklarından korumak için siyaha boyanmış. Uzunluğu 500 metreyi bulan binanın önünde üç büyük bulvar (Gorokhovaya, Vosnesensky ve Nevsky) buluşur
.Hermitaj Dünyanın en eski ve en zengin müzelerinden. Çariçe 2. Katerina'nın koleksiyonundaki sanat yapıtlarını koruması için 1764'te Kışlık Saray'ın bitişiğine inşa ettirildi.
Batıdan doğuya Kışlık Saray, Küçük Hermitaj, Büyük Hermitaj ve Hermitaj Tiyatrosu ile beş binadan oluşan müzede 3 milyon eser sergileniyor.
Burada dünyanın en ünlü ressamlarının (Vinci, Michelangelo gibi) tabloları ile birlikte Hint, Çin, Eski Mısır, Mezopotamya, Eski Yunan ve Roma sanatlarından da örnekler görebilirsiniz. 1057 oda ve 400 salondan oluşan Kışlık Saray da dahil Hermitaj'ın girişindeki dev heykeller heykeltaş Terebenev'in eseri.
Müzenin tamamını bir günde gezmek imkansız. Bu nedenle bir plan edinip, önceliklerinizi belirlemeniz gerekiyor.
Pazartesi hariç her gün 10.30-17.00 arası açık.
kaynak:Netten

0 yorum: